Verzorging van interieurbeplanting plantenwanden

Wij willen de zorg voor jouw interieurbeplanting graag voor je uit handen nemen. De investering in planten moet zijn waarde behouden. Daarom bieden wij plantenonderhoud met zorgvuldige en deskundige zorg. Doordat wij vroegtijdig plagen of ziektes ontdekken wordt voorkomen dat er veel schade wordt aangebracht. Uiteraard bestrijden wij biologisch.

Bij periodieke planten verzorging geven we uiteraard water, voeding en snoeien we tijdig. Met name in een plantenwand met een plantenmix is tijdig snoeien van groot belang om te voorkomen dat sommige soorten de overhand krijgen en andere planten verdrukken.

Daarnaast controleren we op ziektes en plagen, zodat uw planten altijd in topconditie blijven. Ook tijdens vakanties of jouw afwezigheid worden jouw planten door ons verzorgd. Zo heb je er geen omkijken naar.

Verzorging met groengarantie is een optie. Niemand heeft het eeuwige leven en planten dus ook niet. Binnen onderhoud met groengarantie vervangen we planten die niet mooi meer zijn. Op deze manier weet je zeker dat jouw planten altijd in topconditie zijn.

Ontwerp, creatie en realisatie van planten in het interieur

Is mijn ruimte geschikt voor een plantenwand? Hoe kunnen we jouw kantoor of huiskamer wél geschikt maken voor een plantenwand bijvoorbeeld, dit zijn vragen die we vaak krijgen. Met groeiverlichting ontstaan er oneindig veel mogelijkheden om planten toe te passen. 

We brengen de wensen in kaart, komen kijken op locatie en stellen vervolgens samen met jou een groenplan op. Uitgangspunt hierbij zijn jouw wensen en wij beoordelen daarbij kritisch de ruimte.

De plant of plantenmuur moet geschikt zijn voor de plek zodat je hier langdurig van kunt genieten. Elke ruimte vraagt om een eigen aanpak en inrichting. Wij geven je graag advies en nemen de zorg uit handen. Wij zorgen voor een creatief ontwerp, passend in het interieur en zorgen vervolgens dat het groenplan naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd.

Onderhoud en verzorging planten en plantenwanden

Natuurlijk hebben jouw planten verzorging nodig. Met onze kennis en jarenlange ervaring weten wij wat planten nodig hebben om ze in topconditie te houden. In overleg met jou wordt bepaald hoe vaak we het plantenonderhoud uitvoeren en waar het onderhoud uit zal bestaan.

Onze werkzaamheden:

  • het optimaal voeden van planten (niet teveel en niet te weinig water en de juiste hoeveelheid voeding),
  • snoeien waar dat nodig is,
  • controleren op ongedierte en ziektes, en het bestrijden hiervan,
  • verwijderen van afgestorven plantmateriaal,

Ook is het seizoen van belang bij de verzorging van planten. Planten gaan namelijk tijdens de donkere wintermaanden in rust. Dit moeten wij respecteren en de planten tijdens deze periode minder water en voeding geven. Als het voorjaar zich weer aandient, dan gaan de planten weer groeien en is er behoefte aan plantenvoeding. De juiste voeding voor de plant en in de passende hoeveelheid op het geschikte moment. Planten verzorgen is vakwerk.

Dat planten verzorgen vakwerk is merken wij tijdens ons werk aan de onophoudelijke waterval van vragen hierover. We adviseren graag over plantenverzorging, maar het blijft altijd maatwerk. Er zijn veel parameters van invloed op de groei van een plant dus als het niet goed gaat, kun je aan een aantal ‘knoppen draaien’ om de plant te redden. Het belangrijkste is altijd om aan het begin de juiste plant te kiezen voor de juiste plek en te overleggen hoeveel verzorging men ervoor over heeft.

We delen graag een geheim: het meest gegeven advies als het gaat om planten onderhoud is: minder water geven en zorgen voor meer licht. Licht en vocht zijn de belangrijkste elementen voor een plant.

Wist je trouwens dat ook vloerverwarming, een wateronthardingssysteem, zonwering en coating in de ramen van grote invloed kunnen zijn op planten? Oftewel; planten, met de juiste keuze aan de start en een paar goede adviezen gaat het meestal wel goed met planten onderhoud, anders zijn wij er nog om de plantenverzorging te doen.

Ben je geïnteresseerd in onze diensten?

Waar kunnen we je mee helpen?