Plantenwand in huis of kantoor

Ruimtegebrek is nooit een excuus om geen planten te hebben. Een groene plantenwand aan de muur is een akoestisch wondermiddel en brengt letterlijk leven in een ruimte. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Plantenwanden zijn steeds gewilder, niet alleen in luxe hotels en grote bedrijfspanden. Juist thuis is een groene plantenwand een relatief kleine ingreep voor een aanzienlijk effect op een ruimte. Het LivePanel systeem van Mobilane is speciaal ontwikkeld voor compacte afmetingen. Hiermee is het eenvoudig geworden een groene plantenwand te installeren en te onderhouden.

 

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat planten een positief effect hebben op de gezondheid voor lichaam en geest. Door de oppervlakte van bladeren voegt een groene plantenwand relatief veel planten toe. Een groene plantenwand neemt weinig ruimte in en is een ideale oplossing als u compact woont. Wilt u een eye catcher voor uw ongezellige kale hal, of zoekt u een element boven de lounge of eetbank, een groene plantenwand heeft een groot effect. Het geheel van verschillende planten verveelt nooit om naar te kijken.

 

Met een groene plantenwand haalt u eenvoudig meer natuur in huis. U kiest een mix van planten en wij installeren de plantenwand. Vervolgens in het onderhoud eenvoudig. Als u ziet dat de goot bijna leeg is, vult u hem met water.

Een groene plantenwand is mooi, maar zijn er nog meer voordelen?

De akoestiek zal in de ruimte waar een groene plantenwand hangt aanzienlijk verbeteren. Moderne interieurs hebben vaak harde vloeren en muren, een groene plantenwand is daar een welkome tegenhanger van. Geluidsgolven worden opgevangen door de massa bladeren en dus niet weerkaatst, zoals op een hard oppervlak. Een goeie akoestiek zorgt voor minder vermoeidheid en een betere verstaanbaarheid bij (online) gesprekken. Een goeie akoestiek is een belangrijk element als het om een fijne beleving van een ruimte gaat.

 

De luchtkwaliteit van een ruimte zal aanzienlijk verbeteren want planten zuiveren de lucht. Droge lucht in huis, dit is onprettig voor uw huid bijvoorbeeld. Met een groene plantenwand voegt u op een natuurlijke manier meer vocht toe in huis.

 

Orangerie Bijleveld heeft als visie: in elke ruimte groen. Regelmatig levert dit uitdagingen op, interieurontwerpers zoals bijvoorbeeld The Home Factory zoeken ons regelmatig om mee te denken in projecten. Bijvoorbeeld in het Lubro project in Utrecht waar de plantenwand de gewelven van het fabriekspand moesten volgen. We zijn trots op het resultaat, al was dit zeker een hersenkraker. https://theartofliving.nl/industrieel-erfgoed-the-home-factory/

 

Wij denken graag mee als het gaat om het vinden van de beste passende groene plantenwand voor u. Op vrijdagmiddagen is onze showroom in Vleuten (bij Utrecht) geopend, loop gerust eens binnen om onze plantenwanden te zien. We kunnen verschillende opties laten zien voor zowel binnen als buiten. We gaan graag met u in gesprek.

Waar kunnen we u mee helpen?