Moswand aan de muur

Decoratief mos is een natuurproduct wat overal in het interieur toepasbaar is. Het mos is op een duurzame wijze geoogst en op een milieuvriendelijke manier geprepareerd met biopolymeercoating, zodat het de kleur behoudt.

Er zijn grofweg 3 soorten mos:

 • Rendiermos is verkrijgbaar in elke kleur van de regenboog. Gekleurd rendiermos is zeer geschikt voor het maken van logo’s en letters.
 • Platmos heeft van de drie soorten het minste effect op de akoestiek, maar zorgt voor een hele natuurlijke uitstraling van het mos item.
 • Bolmos is de akoestische winnaar, en ook het hoogst in prijs, dit heeft te maken met het de verwerking, bolmos is kwetsbaar als het nog niet verwerkt is.

Elke mos soort heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Alle mos soorten kunnen gecombineerd worden. Als extra kan in een moswand en mosschilderij ook nog worden gewerkt met geprepareerde planten en ghostwood. Met deze combinatie ontstaat een jungle effect een moswand waarin veel te zien is.

Rendiermos

Rendiermos

Platmos

Platmos gecombineerd met bolmos

Bolmos

Bolmos

 Eigenschappen van mos:

 • Brandvertragend
 • Bevordert de akoestiek
 • Duurzaam
 • Geen water/daglicht nodig; onderhoudsarm.

Mos heeft geen verzorging, water en daglicht nodig, dus een moswand kun je op veel plekken in je interieur toepassen zoals een moswand op kantoor of een mosmuur thuis en niet te vergeten een moswand of mospaneel op je thuiswerkplek. Gewoon omdat je het mooi vindt of ook omdat het een functie heeft. Mos is een akoestisch wondermiddel. Een mospaneel aan de wand zorgt voor minder galm. Akoestiek is een belangrijk element om een fijne beleving te ervaren in een interieur.  Moswanden op kantoor zijn met reden populair, maar ook is mos thuis of een mosmuur op de thuiswerkplek zeer geschikt.

Orangerie Bijleveld kiest bij voorkeur voor een bijzondere toepassingen van mos. Voorbeelden van opvallende toepassingen vindt je terug in de afbeeldingen.

Moswand-Orangerie-Bijleveld

Mos toepassen op werkplekken kan op veel manieren, bijvoorbeeld:

 • Ingelijste mos-schilderijen en mos-panelen
 • Bureauscherm van mos (ideaal om stemgeluid te dempen)
 • Mosmuur waarbij de volledige wand wordt bekleed met mos
 • Vrijstaande en verplaatsbare mos-roomdividers

Er zijn talloze ideeën te bedenken hoe mos in te zetten in een interieur. Mos inspiratie vindt je op deze pagina, wil je meer zien en ook het mos eens voelen, boek dan een afspraak in onze showroom in Vleuten.

Heb je nog een gekker mos idee? Verras ons en deel dit zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is. BUTTON: mos idee delen

Wij maken de mos producten zelf in onze Orangerie, samen met onze interieurbouwer in huis zijn we in staat om bijzondere ideeën om te zetten in creaties. Onze eigen ervaring met het produceren van de mos items zorgt ervoor dat we compleet en vooral ook praktisch kunnen adviseren. Voor ons is het belangrijkste doel dat de klant blij is met het mos product en hier lang van kan genieten.

Waar kunnen we je mee helpen?