Verticale plantenwand, hoe werkt dat met water geven?

Dit is bijna altijd de eerste vraag die wij krijgen: Hoe geef je een plantenwand water? Er zijn verschillende manieren om planten verticaal te laten groeien. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende opties.

Wij ontdekten dat de fabrikanten continue deze producten door ontwikkelen, dat is goed nieuws want de systemen worden dus steeds beter.

Omdat wij ook het onderhoud van de plantenwanden uitvoeren, doen we er verstandig aan om een degelijk plantenwand systeem te leveren. Om het kort door de bocht te formuleren: als er gedoe is, dan is het ons probleem en hebben wij het zelf op te lossen.  Met deze gedachte in ons hoofd hebben we gekozen voor het LivePanel systeem van Mobilane. 

Wat is er bijzonder aan het LivePanel systeem van Mobilane? Er is geen stromend of druppelend water. Dit sluit een aantal problemen uit, issues die je niet wil hebben, namelijk lekkend water.

Hoe zit een plantenwand in elkaar?

Het ingenieuze systeem werkt door middel van capillaire werking, een lap trekt het water uit de goot en de wortels van de planten groeien tegen dit doek aan. We laten dit graag zien met een demo en beantwoorden al uw vragen. Want de exacte werking laat zich niet zo goed in woorden uitleggen.

Bij Mobilane hebben we trainingen gevolgd zodat we de plantenwanden op de juiste manier kunnen plaatsen en raad weten bij allerlei uitdagingen.

 

Deze uitdagingen kwamen op ons af in de afgelopen jaren;

  • Ik wil een plantenwand voor mijn glazen balkon balustrade.
  • Kunnen jullie een plantenwand maken op een ronde muur?
  • We willen graag een plantenpatroon van ons bedrijfslogo in de wand, hoogte 8 meter, is dit mogelijk?
  • Wij willen een plantenwand op een plek waar geen wand is.
  • Op mijn patio wil ik een plantenwand maar ik kan hier niet met de gieter bij, er is ook geen aansluiting op het waternet.
  • Ik wil mijn buiten plantenwand irrigeren met regenwater, en als het lang droog is, dan overschakelen naar leidingwater.

 

We vinden altijd een oplossing, met een aantal samenwerkingspartners hebben we al heel wat onmogelijke dingen mogelijk gemaakt. Dit geeft ons een geweldig goed gevoel, hier zijn we trots op. Het is een groot compliment als we in onze reviews terug lezen dat we steeds in mogelijkheden blijven denken.

LivePicture en LivePanel

Ruimtegebrek is nooit een excuus om geen planten te hebben. Groen aan de wand is een akoestisch wondermiddel en brengt letterlijk leven in een ruimte.

De meest bescheiden optie is de LivePicture, een schilderij met een lijst van gepoedercoat staal met daarin een verwisselbare plantcassette. Het in de lijst geïntegreerde watergeefsysteem voorziet de planten vier tot zes weken van water. Er is hierdoor geen electriciteit of pomp nodig om de planten te voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding. Door gebruik van verschillende plantensoorten kan er gespeeld worden met blad- en kleurpatronen. De LivePicture is een persoonlijk design aan de wand van iedere leef-, leer- of werkomgeving inclusief alle positieve eigenschappen van levend groen.

De plantcassettes kunnen ook gekoppeld worden, waarbij we tussen elke rij een watergoot plaatsen, op deze manier kun je oneindig uitbreiden. Ook bij deze LivePanel is geen elektriciteit of pomp nodig. De mogelijkheid is er wel om een automatisch irrigatiesysteem te installeren.

Groene-wanden-Live Panel
Groene-wanden-Live divider

Mos

Mos is een akoestisch wondermiddel zonder ruimteverlies waarvoor geen daglicht nodig is. Mossen zijn leverbaar in alle kleuren en vormen. Zo is het zelfs mogelijk om uw bedrijfslogo in mos te laten maken. De mogelijkheden zijn divers:

  • Vrijstaande en verplaatsbare mos-roomdividers.
  • Ingelijste mos-schilderijen en mos-panelen.

Muurvullende oplossingen zijn mogelijk. Volledig onderhoudsvrij en jarenlang mos op de muur.

Plantenwand

Geen ruimte voor planten? Geen probleem! Door ingenieuze systemen kunnen planten ook aan de muur worden bevestigd. Dit is ook mogelijk met een volautomatisch bewateringssysteem met daglichtlampen. Wilt u een ruimte optisch of akoestisch scheiden? Kies dan voor vrijstaande en zelfs mobiele plantenwanden. Deze roomdividers zijn leverbaar in verschillende materialen en stijlen, van transparant en luchtig tot een dichte wand.

Door zijn volume heeft een plantenwand een niet te evenaren effect op de akoestiek. Een gezonde luchtkwaliteit draagt bij aan uw welzijn. Planten zijn luchtzuiverend en dus essentieel in elke verblijfruimte.

Wil je meer informatie over groene wanden?

Waar kunnen we je mee helpen?